Afbeelding
Foto's: Marieke van Veen

De pelgrims zijn onderweg

Algemeen

WEESP Tientallen pelgrims zijn donderdagmorgen vanuit het centrum van Weesp vertrokken voor een driedaagse wandeltocht door de omgeving. Elke dag lopen zij 20 kilometer. 

Voorafgaand aan de start was er een inleiding in de Grote Kerk. Wethouder Heijstee overhandigde organisator Gerard Tijssen een flesje met water uit de Vecht. Overal ter wereld zou voldoende water moeten zijn en zo schoon als hier, was haar boodschap.

 
De opbrengst van de pelgrimswandeltocht gaat namelijk naar waterprojecten in Nicaragua, Niger, Sierra Leone, Indonesië en Congo. Het is de negende keer dat de Stichting Bisschoppelijke Vastenactie een pelgrimswandeltocht houdt en deze keer organiseert de Parochie van Levend Water uit Weesp het. Uit alle delen van het land lopen mensen mee. Wie van ver komt, kan in Weesp overnachten en parochianen verzorgen iedere avond een maaltijd.  

Schilderworkshop
Tijdens de wandelingen zijn er bezinnings- en rustmomenten in kerken in de plaatsen die worden aangedaan, waaronder Nigtevecht, Nederhorst den Berg en Muiderberg. Voor de deelnemers is er ook een avondprogramma: zo geeft pater Jan Haen een schilderworkshop. Zaterdag loopt hulpbisschop Mgr. dr. J. Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam mee en die avond is er een afsluitende mis in de katholieke kerk aan de Troelstralaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant