het Kindpakket maakt meegaan met het JKW-kamp mogelijk
het Kindpakket maakt meegaan met het JKW-kamp mogelijk Foto: JKW

'Het Kindpakket kan zoveel lucht geven, pak uw kans!'

Algemeen

WEESP - De Gemeente Weesp is een campagne gestart om het kindpakket onder de aandacht te brengen. Er zijn nog te weinig mensen op de hoogte van deze tegemoetkoming, terwijl ze er wel erg mee geholpen zouden zijn. 

Het Kindpakket is een pakket met tegemoetkomingen in de kosten voor opgroeiende kinderen. Het gaat om schoolkosten, bijvoorbeeld voor de vrijwillige ouderbijdrage, leermiddelen en de kluishuur. Maar ook om sociaal gerelateerde kosten, zoals een tijdschriftabonnement, een museumjaarkaart, entree Don Bosco en het Jongerenkamp Weesp.

Het Kindpakket is bedoeld om kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm (dat is ongeveer € 1230 voor een alleenstaande
ouder en € 1758 voor een gezin) te laten meedoen.

Wethouder Maarten Miner van Gemeente Weesp merkt dat nog niet alle kinderen bereikt worden: "Terwijl het juist zoveel kansen biedt voor kinderen én lucht kan geven in gezinnen met een krappe beurs. Dus pak uw kans! Maak er gebruik van of tip anderen. Ik reken er op dat we hiermee veel Weespers bereiken."

Teneinde de bekendheid van het Kindpakket te vergroten, start gemeente Weesp deze maand een campagne. Een en ander komt onder meer terug in flyers, op social media, GemeenteNieuws en in nieuwsbrieven. Het aanvraagformulier
voor het Kindpakket staat op de website van de gemeente Weesp www.weesp.nl/kindpakket.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant