Afbeelding

D66: 'Armlastig Weesp feitelijk onjuist'

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Weesp wordt in de regio ten onrechte als armlastig versleten. Bij een fusie met Muiden, Naarden en Bussum draagt Weesp juist positief bij aan de financiële positie van die nieuwe gemeente. Dat stellen de D66-raadsfracties van Naarden, Muiden en Weesp in een gezamenlijke verklaring.

D66 stelt dat het feitelijk onjuist is dat, zoals wel wordt beweerd, Weesp veel armlastiger is en dat de andere gemeenten er in een toekomstige fusiegemeente sterk op achteruit zouden gaan. "Bussum heeft misschien de beste vermogenspositie, maar is ook de grootste lener. Weesp draagt in een G4-fusie positief bij aan de reservepositie, de relatieve omvang van de begroting en de lokale belastingdruk. Bovendien is Weesp het meest transparant in de risico's. Er lijkt ook ruimte te zijn voor een conclusie dat de uitstaande leningen en vlottende activa bij Weesp grote positieve invloed kunnen hebben", aldus de drie fracties.

Met de verklaring maken de fracties van D66 verder duidelijk dat ze voor een GV4-fusie zijn en dat ze niet langer naar alternatieven kijken, zoals een GV3. Ook de gemeenteraad van Weesp sprak zich gisteravond weer uit voor een GV4-fusie. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant