Afbeelding
Foto: Pixabay

De teler legt uit waarom hij in Weesp tulpen voor de deur legt

Algemeen Corona

WEESP - Diverse Weespers vonden de afgelopen dagen zomaar een bosje tulpen voor de deur. Een cadeautje van een bloementeler die ze anders weg moet gooien. Wel met het verzoek om een vrijwillige bijdrage voor het bosje.

Mooi gebaar, maar is het wel in de haak? Dat vroeg Weesper Rien Visscher zich ook af en klom in de pen, nou ja, hij mailde het bedrijf, Fleureco in Lutjebroek.

Het bedrijf reageerde al snel: 'Wij werken momenteel gewoon maar door met ons personeel om de bloemen dagelijks te plukken en te bossen. Dit moeten we wel blijven doen anders wordt het in de kas een chaos. Helaas mogen we nog maar mondjesmaat aanvoeren op de veiling om de boel nog verkocht te krijgen (tegen doordraaiprijzen). Dit geeft maar weer eens aan hoe kwetsbaar we met zijn allen zijn. We hangen allemaal af van elkaar wat dat betreft. Alle kosten van een heel jaar moeten wij in deze maanden terug zien te verdienen, dit is in ieder geval tot nu toe kansloos geweest. Maar ach zo lang er leven is ……..is er hoop!'

Wie een bosje bloemen ontvangen heeft, en daarvoor een donatie wil doen op het rekeningnummer dat in de begeleidende brief staat, kan er dus op rekenen dat het in dit geval inderdaad terechtkomt bij de kweker. Het is natuurlijk altijd goed om voorzichtig te zijn met dit soort acties.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant