Afbeelding

Steun lokale media is belangrijke motivatie voor redactie en lezers

Algemeen

WEESP Uitgeverij Enter Media is verheugd met het tijdelijke steunfonds dat mediaminister Slob in het leven heeft geroepen voor lokale media. Het helpt om de nieuwsvoorziening en distributie van de huis-aan-huiskrant in deze regio - voorlopig - overeind te houden.

“We zijn blij met de financiële steun, maar ook met het signaal dat de overheid hiermee afgeeft: lokale media vervullen een belangrijke functie in de samenleving. Dat motiveert ons, maar ook onze lezers”, zegt directeur Adri de Bruijn. 

Lid worden
Daarmee is de uitgever nog niet uit de brand. Enter blijft zich richten op alternatieve inkomsten van lezers, want dat zorgt voor een goede basis op langere termijn. Lezers kunnen lid worden van  WeesperNieuws Extra  en  Gooi en Eembode Extra . Daarmee maken ze de lokale krant mede mogelijk en kunnen meer artikelen lezen dan niet-leden.

Heel Nederland
Niet alleen bij Enter Media, bij alle uitgevers van huis-aan-huiskranten in ons land komt het voortbestaan in gevaar. Als gevolg van de coronacrisis komen adverteerders in de problemen en trekken zich terug. Daardoor droogt de grootste inkomstenbron voor de uitgevers in sneltreinvaart op. 

Verdeling
De Tweede Kamer ging gisteren akkoord met een tijdelijk steunfonds met 11 miljoen euro in kas. Hoe dat verdeeld wordt onder de ruim 400 kranten en 250 lokale omroepen is nog onduidelijk. 

Bijdrage gemeenten
Minister Slob vraagt gemeenten en provincies om te blijven adverteren in de plaatselijke pers of zelf ook geld bij te leggen. De gemeenten Hilversum, Weesp en Gooise Meren geven daar al gehoor aan. “Deze gemeenten vervullen echt een voorbeeldrol. Dat geldt ook voor de welzijnsinstellingen die juist nu meer adverteren. Dit alles onderstreept onze rol in ons leefgebied en dat motiveert gelukkig ook veel lezers om lid te worden”, zegt De Bruijn. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant