Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Waar mag je je fiets dan wel neerzetten als je in de Slijkstraat moet zijn?

Algemeen

WEESP Een bericht naar aanleiding van een officiële bekendmaking in de Staatscourant heeft afgelopen paasweekend voor verwarring gezorgd. Want als de gemeente een verbodzone instelt voor fietsen en bromfietsen in de Slijkstraat, waar mag je je (brom)fiets dan nog wel neerzetten? Het antwoord: op aangewezen plaatsen, die zijn er juist bijgekomen.

Er komt in en rond de Slijkstraat en een deel van de Nieuwstraat een verbod om fietsen te parkeren. Dit is nodig omdat is gebleken dat door de vele fout geparkeerde fietsen veel voetgangers niet de noodzakelijke anderhalvemeter afstand in acht kunnen nemen. Maar een totaal fietsparkeerverbod voor dit gebied, dat kan natuurlijk niet. Daarom gelden er uitzonderingen. 

Ondernemer Jonathan Sas van Nelis’ wijst erop dat er rondom de Slijkstraat juist extra fietsparkeerplekken zijn gemaakt: “Zodat er meer mensen op de fiets naar het centrum kunnen komen. Wel wil de gemeente dat de fietsen niet meer in de straat voor de etalages worden geplaatst”. 

Er zijn verschillende locaties waar je je fiets of bromfiets juist wel mag neerzetten. Afgelopen voorjaar zijn hiervoor herkenbare parkeervakken ingericht, voorzien van een groene tegel met een P en een fiets erop. Juist door deze locaties aan te houden en de (brom)fiets niet meer wild te parkeren, ontstaat er voor iedereen een veiligere en duidelijkere situatie. Ook komen er nog verkeersborden die de nieuwe situatie moeten verduidelijken.  

De officiële bekendmaking zelf nalezen? Dat kan hier

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant