Afbeelding

Weespse doet aangifte tegen AD

Algemeen

WEESP – Samira Bouddount heeft aangifte gedaan tegen het AD. De advocate beschuldigt de krant van belediging, aanzetten tot haat en laster. Aanleiding is een artikel van afgelopen vrijdag waarin moslims volgens de Weespse door het AD worden afgeschilderd als criminelen.

Wat is er aan de hand? Volgens het AD zet de politie zich deze zomer schrap omdat veel moslims thuisblijven nu de ramadan in de zomervakantie valt. Volgens de krant wordt er op meer criminaliteit gerekend dan andere zomers. In andere media laat de politie weten dat dit helemaal niet zo tegen het AD is gezegd.

Hoe dan ook, Bouddount is niet blij met het artikel. "Het is kwetsend. De indruk wordt gewekt dat alle moslims criminelen zijn en dat er tijdens ramadan meer criminaliteit is. Ik zal niet ontkennen dat er problemen zijn, maar dit gaat veel te ver." Met haar aangifte wil ze bereiken dat het AD verantwoording aflegt. "Het liefst wil ik een rectificatie. Je kunt dit soort dingen niet zomaar schrijven. Zeker als je de politie als bron opvoert, nemen mensen dit klakkeloos aan." Bouddount heeft op persoonlijke titel aangifte gedaan, maar verwacht dat de Marokkaanse gemeenschap in Weesp zich achter haar schaart

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant