De zondag 4 speelde wel, want het tweede veld was wel in orde

Voetbal zondag 1 afgelast, zaterdag 1 wint uit met 6-0

WEESP - De Zaterdag 1 van FC Weesp heeft dit weekend goede zaken gedaan. Door met 6-0 te winnen van FC Amsterdam bezetten de Weespers nu de derde plek in de competitie.

Ondanks de mooie uitslag is trainer Raymond van der Kort niet erg tevreden. Vooral niet over de eerste helft. "Het was zelfs de slechtste eerste helft van dit seizoen tot nu toe. We hadden veel balverlies en maakten domme fouten", aldus de coach. Desondanks kwam er in de twintigste minuut een doelpunt vanuit een langeafstandsschot. Voor rust kwam daar vanuit een strafschop nog een tweede goal bij. Tijdens de thee drong Van der Kort er bij zijn mannen op aan om beter te gaan voetballen. In de tweede helft speelde Weesp veel rustiger en kwam nog eens vier keer tot scoren. De doelpunten kwamen onder meer van Sasja Fransen en Lesley Las van Bennekom (beide 2 x).

Zondagmiddag was het een kale bedoening bij FC Weesp, vanwege drainageproblemen met het eerste veld. De thuiswedstrijd van de zondag 1 tegen Houten was hierdoor afgelast. Op het tweede veld speelde FC Weesp 4 tegen Quick 1890 (foto), maar mede door het druilerige weer stonden er voor deze wedstrijd amper supporters langs de lijn. Het vierde verloor met 2-1 van Quick.