Afbeelding

Slagerij Van Donk zwicht voor paardenvlees

Algemeen

WEESP - Slagerij Van Donk krijgt de laatste dagen zo veel vraag naar paardenvlees, dat Maarten van Donk heeft besloten zijn assortiment er tijdelijk mee uit te breiden. Donderdag krijgt hij de eerste lading binnen. 

Volgens de slager zijn het vooral oudere Weespers die komen voor een paardenbiefstuk of paardenlappen. "Zij hebben het vroeger gegeten en hebben door de huidige discussie weer zin gekregen in een stukje paardenvlees", begrijpt de Weesper uit het relaas van zijn klanten. De jongere generatie blijft moeite houden met de kwestie. "Een groot deel van de kinderen zit op paardrijles, zij moeten er niet aan denken om paard te eten." 

Volgens Van Donk is er niets mis met paardenvlees: "Paardenbiefstuk is erg lekker. Veel malser en zoeter dan runderbiefstuk. Je moet alleen niet paardenvlees als rundvlees verkopen, dan voelen mensen zich bedonderd." De Weesper slager refereert aan de rel rond supermarktproducten waarin paardenvlees verwerkt bleek terwijl dit niet op de verpakking stond. Dit bracht een kettingreactie teweeg. Zo bleek een Amsterdams restaurant zijn klanten al jaren paardenbiefstuk voor te schotelen, terwijl men dacht een ossenhaas te verorberen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant