De Bloemendalerpolder is een belangrijke aanvliegroute.
De Bloemendalerpolder is een belangrijke aanvliegroute.

Schiphol vreest voor gevolgen bouwplan Bloemendalerpolder

Algemeen Dossier: Bloemendalerpolder

WEESP - Luchthaven Schiphol wil dat de regels voor geluidsoverlast worden versoepeld nu de Bloemendalerpolder tussen Weesp en Muiden bebouwd gaat worden. De luchthaven is bang dat door de nieuwe wijk de luchtvaartsector in Nederland op slot gaat.

De nieuwe wijk Bloemendalerpolder ligt direct onder de aanvliegroute van de Buitenveldertbaan.

In het Financieele Dagblad laat Schiphol weten: 'Bebouwing van de Bloemendalerpolder zal het aantal gehinderden in het buitengebied naar verwachting aanzienlijk doen toenemen.' Het maximaal aantal gehinderden is wettelijk vastgelegd. Schiphol wil nu dat dit maximum wordt uitgebreid. 

Ook de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is niet blij met het bouwplan. "Je kunt je afvragen of het slim is om woningen te bouwen al wetende dat dat tot extra overlast gaat leiden", aldus de LVNL.

Het is niet de eerste keer dat Schiphol van zich laat horen bij het nieuwbouwplan. Eerder moest het officiële startmoment worden uitgesteld omdat het Rijk de vliegbewegingen wilde onderzoeken. Uiteindelijk koos minister Schultz ervoor om de voorkeur te geven aan woningbouw boven de wensen van de luchtvaartsector.

In het Financieele Dagblad zegt voorstander van de bouwplannen en gedeputeerde Tjeerd Talsma van de provincie Noord-Holland hierover: "Iedereen weet dat als je daar een huis koopt, je last hebt van vliegtuigen. Als het aan de luchtvaart ligt, gaat de hele Randstad op slot voor woningbouw. Dat moeten we ook niet willen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant