Ruim de wrakken op, dat scheelt al een hoop. Zo zeggen de ondernemers.
Ruim de wrakken op, dat scheelt al een hoop. Zo zeggen de ondernemers.

Teleurgesteld over verdwijnen fietsbeugels

Algemeen

WEESP - Het vervangen van de fietsenrekken in Weesp wordt niet overal met gejuich ontvangen. Dat nu juist de mogelijkheid verdwijnt dat Weespers hun fiets kunnen stallen in de Achteromdwarsstraat, is veel ondernemers een doorn in het oog.

Vorige week gingen gemeentemedewerkers aan de slag om overal in het centrum de fietsenrekken te vervangen door fietsbeugels. Ook komen er nieuwe plekken bij in het centrum, maar daarvoor moet de stalmogelijkheid in de Achteromdwarsstraat wijken.

Zonde, vinden de ondernemers in de Slijkstraat. De rekken worden vooral op dinsdag (marktdag) veelvuldig gebruikt: het is er altijd wel druk.

De gemeente Weesp vindt het belangrijker dat de straat er minder rommelig uit komt te zien en "dat de zichtlijnen worden teruggebracht", aldus een woordvoerder. "Fietsen en containers bepalen nu het zicht van de Achteromdwarsstraat en blokkeren dus ook het doorzicht naar het water en de stad."

Daar zijn de ondernemers het mee eens, maar volgens Barend Treep van de naastgelegen makelaardij is vooral de handhaving het probleem. "Er staan nu een aantal fietswrakken. Die weghalen scheelt al een hoop."

Ondernemers willen graag met verantwoordelijk wethouder Jean van der Hoeven om tafel om het probleem op te lossen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant