Katinka Hilders-van de Wetering is sinds gisteravond wethouder in Weesp. Hier wordt ze beëdigd.
Katinka Hilders-van de Wetering is sinds gisteravond wethouder in Weesp. Hier wordt ze beëdigd. Foto: WeesperNieuws

Katinka Hilders-van de Wetering nieuwe wethouder

Algemeen

WEESP Katinka Hilders-van de Wetering is sinds gisteravond wethouder in de gemeente Weesp. Zij werd aan het einde van de raadsvergadering waarin onder andere de begroting werd aangenomen beëdigd.

In de aanloop naar de benoeming van Hilders is er veel politiek gekrakeel over geweest. Binnen het college was een vacature ontstaan door het afscheid van wethouder Astrid Heijstee (zij is inmiddels burgemeester in de gemeente Kaag en Braassem) en de vraag was of die voor de resterende paar maanden moest worden opgevuld. Heijstee zat namens de WSP in het college, die partij was dus aan zet en ze kwam met een onverwachte kandidaat uit de hoge hoed: Katinka Hilders-van de Wetering, die tot gisteravond fractievoorzitter was van het CDA.

Zowel het feit dat het CDA tot de oppositie behoort en het coalitieakkoord niet heeft ondertekend, als de benoeming zelf leidde tot onvrede. Immers, op 24 maart houdt Weesp op te bestaan als zelfstandige gemeente en om dan nog iemand voor die korte tijd tot wethouder te bombarderen, daar werd niet iedereen blij van. En dat is zacht uitgedrukt, want de emoties liepen de afgelopen weken en ook gisteravond hoog op. Toen de rookwolken waren opgetrokken, bleek dat negen van de 17 raadsleden de benoeming steunden. Die komen uit de partijen WSP, CDA en PvdA.
Mevrouw M.K. van Straten-Nagel neemt de opengevallen plek in binnen de CDA-fractie.    

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant