Afbeelding

Rover: 'Stel besluit spooruitbreiding Weesp uit'

Algemeen

WEESP - Reizigersvereniging Rover wil dat er niet te snel een besluit wordt genomen over uitbreiding van het aantal sporen bij Weesp. Er zijn betere oplossingen, schrijft Rover in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor de reizigers en voor NS is het veel beter als in Almere het aantal sporen van twee naar vier wordt uitgebreid. Dat leidt tot een betrouwbare en robuuste dienstregeling. Zo stelt Rover in de brief.

"De Maatschappelijke Kosten-Batenanalyse gaat helaas uit van verkeerde uitgangspunten. Dit is een complexe materie, die niet maar even snel beslist moet worden. Daarvoor zijn de investeringen en de gevolgen te groot", aldus Rover-voorzitter Arriën Kruyt.

Hij verzoekt de Kamerleden aan de staatssecretaris te vragen om even pas op de plaats te maken en eerst zorgvuldig te overleggen met de consumentenorganisaties en NS alvorens onomkeerbare besluiten te nemen. "Het gaat om grote bedragen op een cruciale spoorverbinding."

Donderdag maakte staatssecretaris Mansveld bekend bij Weesp twee extra sporen te willen aanleggen waarop intercity's tussen Almere en Amsterdam de sprinters kunnen passeren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant