Directeur Turenhout: nog geen duidelijkheid
Directeur Turenhout: nog geen duidelijkheid

Woningbouw wacht op advies over fusie Ymere

Algemeen

WEESP - De Woningbouw en Ymere hebben nog steeds geen duidelijkheid over hun gezamenlijke toekomst. Beide corporaties willen fuseren, maar wachten nog altijd op advies van het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting (CFV).

Het fusiedossier is in het voorjaar aangeboden aan minister Blok van Wonen. De Woningbouw verwachtte rond de zomer duidelijkheid over het besluit van de minister.

Die duidelijkheid is er echter nog niet. Het wachten is op een advies van het CFV, een vast onderdeel in de procedure, zo meldt directeur-bestuurder Jan Turenhout van De Woningbouw. Bij het CFV is het echter zo druk dat het nog niet gelukt is het advies af te ronden.

Als dat advies er ligt, verwacht Turenhout een snel besluit van de minister. "Een datum waarop dat gaat gebeuren, kan ik helaas op dit moment niet noemen."

Beide corporaties zitten intussen niet stil. In de afgelopen maanden is de organisatorische samenvoeging voorbereid. Turenhout: "Daar gaan we ook de komende periode mee door, zodat als de juridische fusie een feit is, we klaar staan om de organisaties samen te laten gaan."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant