Anica en Marin op het speelpleintje achter de Loes van Marlestraat
Anica en Marin op het speelpleintje achter de Loes van Marlestraat

Stadspeiling: Wonen in Weesp krijgt dikke voldoende

Algemeen

WEESP - Het wonen in Weesp scoort het rapportcijfer 7,4. Dat gemiddelde geven de lezers van het WeesperNieuws via de Stadspeiling. Acht van de tien respondenten zegt Weesp bij niet-Weespers aan te bevelen als stad om in te wonen.

De Stadspeiling ging verder over stadsuitbreiding. Vragen over de omvang van Weesp nu en in de toekomst gaven opvallende resultaten. Zo'n 55% vindt de huidige omvang met 18.000 inwoners precies goed zo. Tegelijk vindt bijna 65% het goed voor Weesp als de bevolkingsomvang in het komende decennium zal stijgen naar 25.000 inwoners als gevolg van de nieuwe wijken in de Bloemendalerpolder.

Die uitkomsten lijken wat met elkaar in tegenspraak. Een verklaring zou kunnen zijn dat de eerste vraag vanuit de eigen beleving wordt beantwoord en de tweede vraag vanuit een algemeen belang.

Duidelijk is het antwoord op de vraag of Weesp nog verder moet uitbreiden als na 2025 de nieuwbouw in de Bloemendalerpolder is voltooid. Zo'n 75% vindt dat Weesp dan niet verder meer zou moeten uitbreiden, 15% vindt van wel en 10% weet het nu niet.

In het WeesperNieuws van morgen staan meer resultaten van de Stadspeiling, en meer over het thema Stadsuitbreiding van Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant