Bewoners werden door de brandweer geëvacueerd.
Bewoners werden door de brandweer geëvacueerd. Foto: Marinka Hilders

Brand Wintertuin ontstaan in keuken

Algemeen

WEESP Afgelopen dinsdag, begin van de avond, brak er brand uit in een appartement in de Wintertuin. Het complex dat bestaat uit 60 woningen werd geëvacueerd door de brandweer. De brand is ontstaan in een van de woningen, de bewoonster is met brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De brandweer weet te vertellen dat de brand is ontstaan in de keuken, mogelijk kookwerk noemen ze het. Bewoners die geëvacueerd werden door de brandweer zijn voor een deel meegnomen naar de kazerne. Hier werden zij opgevangen met een kopje thee of koffie en een broodje. Ook de burgemeester heeft hier zijn gezicht nog laten zien. Het was na negen uur toen de meeste bewoners weer terug mochten naar hun huis. Toch zijn er ook bewoners die hun huis aan het leeghalen zijn, alle spullen zit onder het roet.

Er kwam veel rook vrij tijdens de brand, vijf bewoners, naast de vrouw met brandwonden, zijn met rookinhalatie meegenomen naar het ziekenhuis. Hoe het met de slachtoffers gaat is niet duidelijk. De brandweer heeft de rook zo goed als mogelijk weten buiten te dringen, echter kun je niet om de geur heen wanneer je eenmaal binnen in het complex staat.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant