Afbeelding

Stadspeiling: Weespers missen grand café, club of disco

Algemeen

WEESP - Een grand café voor 30-plussers, een club of discotheek en een bioscoop worden in Weesp het meest gemist. Buiten dat zijn de Weespers dik tevreden over het culturele aanbod. Dat blijkt uit de Stadspeiling van het WeesperNieuws.

De deelnemers kregen de vraag welke uitgaansgelegenheid ze het meeste missen in Weesp. Er was keuze uit elf opties. Een grand café voor 30-plussers en een club/discotheek voor 18-plussers scoorden met 15% het hoogst, een bioscoop werd door 12% als eerste genoemd. Daarna volgenden: tienerdisco (8%), popconcerten (6%), andere concerten (5%) en een partycentrum (3%). Ook een uitgaanscafé, een softdrugscafé en een plek voor spirituele of levensbeschouwende bijeenkomsten stonden op de lijst, maar die werden in deze enquête niet of nauwelijks gekozen. De optie die echter het meest (35%) werd aangevinkt was dat er geen specifieke uitgaansgelegenheid in Weesp wordt gemist.

Zo'n 40% zegt vaak of soms een film- of theatervoorstelling in Weesp te bezoeken. Dat betekent dat dus zes van de tien Weespers niet of nauwelijks in bijvoorbeeld de City of Wesopa komen. Het Gemeentemuseum (58%) en het Automatenkabinet (62%) zijn wat dat betreft populairder, hoewel het hier vaak om eenmalige bezoeken gaat.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant