Brug wordt omhoog getakeld. Foto: Historische Kring Weesp
Brug wordt omhoog getakeld. Foto: Historische Kring Weesp
Historie

Weesperbrug heeft 76 jaar dienst gedaan

Algemeen

WEESP - De Weesperbrug wordt zaterdagavond na 76 jaar trouwe dienst van zijn plek gehaald en tot schroot verwerkt. De Historische Kring Weesp heeft een paar oude foto's van de bouw in de jaren '30.

Besloten wordt tot bouw van de Weesperbrug in de jaren dertig. Door de economische crisis besluit de regering het Merwedekanaal (nu Amsterdam-Rijnkanaal) te verbreden. De oude bruggen moeten wijken en in 1935 wordt opdracht gegeven voor de bouw van drie vaste bruggen.

De Weesperbrug wordt op 4 februari 1937 in gebruik genomen. Op de foto's is te zien hoe de brug met de kranen op zijn plek is gehesen.

Als de oude brug van zijn plek is gehaald wordt die naar Nigtevecht gevaren. Daar wordt die in stukken geslepen en verwerkt tot schroot. 

De hele geschiedenis van de Weesperbrug staat te lezen in het WeesperNieuws van 31 juli

NASCHRIFT
Weesper René Ros (kenner Stelling van Amsterdam) wijst erop dat de historische foto's mogelijk van de Amsterdamsebrug zijn. Na nieuwe nauwkeurige bestudering met de Historische Kring, waar de foto's vandaan komen, is dat aannemelijk. Het laat onverlet dat de oude foto's een goed beeld geven van hoe de Weesperbrug is aangebracht.
 

Veel publiek komt kijken. Foto: Historische Kring Weesp
Brug ligt op zijn plek
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant