Afbeelding

Amstellandlaan-Rijnkade moet levendige buurt worden

Algemeen

WEESP Woensdagavond 19 januari worden de plannen bekendgemaakt van de Amstellandlaan en Rijnkade. Dat gebeurt tijdens een online bijeenkomst waarvoor je je nu kunt aanmelden. “Het gebied moet een levendige buurt worden waar wonen en werken met elkaar verbonden wordt”, laat de gemeente bij wijze van voorproefje weten. 

Het deel van de Amstellandlaan ter hoogte van Aquamarin bestaat nu nog voor een belangrijk uit (leegstaande) kantoorgebouwen en bedrijfspanden die zichtbaar hun betere tijd hebben gehad, maar het is de bedoeling dat dit gebied op de schop gaat en dat het een woongebied gaat worden. Een belangrijk deel van de panden hier is eigendom van Ymere en die wil graag meewerken aan deze plannen.
Iets verderop - vanuit Weesp bekeken - is het zogenoemde scharnierpunt. Dat is het deel waar onder andere snackbar Plaza de Haven, Jims Gym en de gemeentewerf zijn gevestigd. Een van de problemen hier is dat verkeer twee keer een bocht moet maken. De bewoners van de appartementen op de hoek zijn hier niet blij mee en hopen dat er een oplossing komt. Een optie is dat de Rijnkade wordt doorgetrokken achter de gemeentewerf om.

Tijdens de digitale bijeenkomst presenteert de gemeente het concept van Ruimtelijk Kader voor het gebied. Dat kader beschrijft en laat zien welke punten en onderwerpen belangrijk zijn voor de toekomst van het gebied. Er is onder andere een toelichting hoe het ruimtelijk kader tot stand is gekomen en wat er is gedaan met eerdere reacties van omwonenden over thema’s als verkeer en parkeren, groen en bouwhoogte. Er kunnen vragen worden gesteld en zorgen worden geuit.
De bijeenkomst vindt digitaal plaats via Zoom. Aanmelden kan via bit.ly/informatieavond-amstellandlaan. Wanneer dit niet lukt, kunt u een e-mail sturen naar: info@weesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant