Ook kunnen er bonbons worden gemaakt
Ook kunnen er bonbons worden gemaakt

Chocoladefestival volgende week van start

Algemeen

WEESP - Een chocoladeschilder die een affiche schildert van drie bij drie meter en een chocolatier die de Van Houtenkerk bouwt in chocola. Volgende week vrijdag wordt het tweede Chocoladefestival geopend in Weesp. Veel groter van opzet dan in 2010.

Bijna dagelijks zijn er activiteiten. Stadsherstel Amsterdam, de eigenaar van de kerk, wil het festival laten uitgroeien tot een jaarlijks evenement, waarbij er voor jong en oud iets te beleven valt. "Het zijn activiteiten die passen bij het kerkje", legt Emmy Schouten van Stadsherstel uit.

De voorstelling Choco Loco bijvoorbeeld, van de van De Parade bekende theatergroep So What. Maar ook de Van Houtensalon, waarbij sopraan Aleksandra Anisimowicz en pianiste Christine Kamp de geschiedenis van de beroemde Weesper cacaofabrikant Van Houten weergeven met muziek van Schubert, Beethoven en Chopin. 

Het optreden van Nicolas van Poucke zou je het hoogtepunt kunnen noemen. Deze veelbelovende jonge concertpianist, bekend van zijn debuut-CD 'I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music', bespeelt de Bechstein vleugel in het Chocoladekerkje op vrijdag 22 november. 

Weer heel wat anders zijn de chocoladediners en chocoladeontbijtjes, verzorgd door 't Weesperplein. De diners zijn op 8, 9 en 10 november. Elke avond is er weer een ander leuk bijprogamma in de vorm van muziek of een vertelling. En overal druipt de chocola vanaf natuurlijk. Wie met een gezelschap in de kerk wil ontbijten kan een chocoladeontbijtje bestellen. 

Alle activiteiten van het Chocoladefestival zijn te vinden in de online agenda van het WeesperNieuws of op de website van Stadsherstel.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant