2007: Ton Hooijmaijers (tweede van rechts) bij presentatie eerste nieuwbouwplan Bloemendalerpolder
2007: Ton Hooijmaijers (tweede van rechts) bij presentatie eerste nieuwbouwplan Bloemendalerpolder

Rol Hooijmaijers in polderproject mogelijk nooit duidelijk

Algemeen

WEESP - Het Openbaar Ministerie is niet verder ingegaan op de rol van oud-gedeputeerde Hooijmaijers bij de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder. Het OM heeft maandag 4 jaar cel geëist.

De oud-gedeputeerde staat terecht omdat hij wordt verdacht van omkoping, witwassen en fraude.

Ton Hooijmaijers was als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het eerste grote plan voor nieuwbouw in de polder tussen Muiden en Weesp. Dat plan sneuvelde uiteindelijk. De nieuwbouwwijk zoals die er nu moet komen, is een plan van na de tijd van Hooijmaijers.

Of Hooijmaijers toentertijd fraudeuleuze handelingen heeft verricht bij het eerste nieuwbouwplan, zal waarschijnlijk nooit meer duidelijk worden. Het Openbaar Ministerie kwam maandag met de strafeis in de grote rechtszaak tegen Hooijmaijers. De officier van justitie had drie uur nodig om de tenlastelegging uit te leggen. De Bloemendalerpolder werd niet genoemd. 

De zaak wordt op de voet gevolgd door oud-wethouder Fred Winnubst uit Muiden. Volgens hem is Hooijmaijers bij het project Bloemendalerpolder fout bezig geweest: hij zou lokale politici onder druk hebben gezet om toch door te gaan met de Bloemendalerpolder. Het verbaast Winnubst niet dat Weesp en Muiden niet genoemd zijn. "Het Openbaar Ministerie heeft alleen de zaken gepakt waar spijkerhard bewijs is voor het fout handelen. De Bloemendalerpolder is dat niet. Ik ben tevreden met de strafeis. "

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant