Protestantse Kerk van Weesp en Driemond
Protestantse Kerk van Weesp en Driemond Foto: Gerjan Veenhoven

Kunstenaars kunnen meedoen aan expositie ‘Geloof, hoop en liefde’

Algemeen

WEESP Tijdens Stille Zaterdag organiseert de Protestantse Kerk van Weesp en Driemond onder andere een expositie rondom het thema ‘Geloof, hoop en liefde’ in de kerk. Kunstenaars uit Weesp die een schilderij hebben die bij het thema past, of speciaal voor deze expositie een schilderij willen maken, kunnen zich aanmelden om te exposeren.

Stille Zaterdag is de dag na Goede Vrijdag, waarbij men normaliter stil staat bij verlies en rouw. In de bijbel is Stille Zaterdag de dag waarop Jezus in het graf ligt. Omdat afgelopen jaren voor veel mensen zwaar zijn geweest in verband met de coronacrisis, organiseert de kerk in Weesp een dag waarop iedereen – gelovig én niet gelovig - welkom is om het gesprek aan te gaan over afgelopen jaren.

Buiten staat een koffietentje, waar iedereen gratis koffie en thee kan afhalen. Ook kunnen mensen bloembollen poten. Binnen in de kerk is een expositie te zien, met het thema ‘geloof, hoop en liefde’. “Wij hebben voor dit thema gekozen, omdat wij denken dat iedereen hier inspiratie uit kan halen. Wij willen wat er afgelopen jaren gebeurt is bespreekbaar maken, maar hier toch een positieve draai aan geven. Op een positieve manier in contact komen met elkaar, daar draait het om”, vertelt een van de initiatiefnemers van het project, Roos Fountain.
De expositie is bedoeld om mensen te inspireren en kennis te laten maken met de Weesper kunstenaars. Kunstenaars kunnen zich bij de kerk aanmelden om te exposeren tijdens de tentoonstelling.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant