Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Woningen op plaats voormalig bankgebouw

Algemeen

WEESP Beeld is nog niet te vinden, maar er zijn plannen om het voormalige kantoor van de ING aan het Buitenveer te slopen om plaats te maken voor nieuwe woningen. Deze komen op gang. Nadat de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Amsterdam eerder harde noten kraakte over het ontwerp, is deze na aanpassingen milder gestemd. Maar het plan is nog niet over de finish getrokken.

Om hoeveel woningen het gaat, wordt uit een verslag van de commissie niet duidelijk, maar wel is helder dat het voormalige kantoorgebouw plaats gaat maken voor woningen. Of daarbij ook het grasveldje naast het pand wordt betrokken, is eveneens niet helder.  Wel is duidelijk dat het bouwplan voor wat betreft het beeld in de lijn moet worden gebouwd van de naastgelegen Prinses Amaliahof. Ook komt er op de kop van het gebouw een heuse blikvanger, getuige deze regel in het verslag: “De kop van het gebouw is verzelfstandigd als een grote villa. Dit past beter bij de losse bebouwing aan het Buitenveer en sluit het beter aan op de wegen aan weerszijden van de hoek.”

Maar ook hier moet nog wat bijgestuurd worden: “De gevels van het kopgebouw zijn onevenwichtig met verschillende architectonische elementen. Er ontbreekt een duidelijke hiërarchie en rust in de gevels.” Het voormalige bankgebouw ging in augustus 2020 in de verkoop en is een kwart eeuw oud.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant