Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Omwonenden tennisclub willen advocaat in de arm nemen tegen aanleg padelbanen

Algemeen

WEESP Omwonenden van de tennisbanen aan de Papelaan roepen elkaar op om samen te werken om de aanleg van drie padelbanen te voorkomen. Uit een brief van de bewoners blijkt dat de zorgen over geluidsoverlast de laatste tijd allerminst zijn afgenomen. Een aantal omwonenden wil een advocaat in de arm nemen.

De Weesper Tennisclub (WTC) diende op 22 juni een omgevingsvergunning aan voor renovatie van het tennispark, waarvan de aanleg van drie padelbanen onderdeel is. In eerste instanatie voerde de WTC hierover overleg met de bewoners, maar nadat volgens het bestuur van de WTC uit een artikel in WeesperNieuws bleek dat er geen vergelijk mogelijk was, diende de WTC de aanvraag in.

Geluidsoverlast
De bewoners maken zich zorgen over met name geluidsoverlast. Padel maakt om meerdere redenen meer geluid dan tennis en de bewoners zijn daar huiverig voor.
De kern van het probleem is de afstand tot de dichtstbijzijnde woningen. De banen komen volgens de plannen op 80 meter van zowel de woningen in ‘De 6 Weesper straatjes’ aan de ene en de Slauerhoffstraat aan de andere kant en daarmee voldoet het aan de norm van minimaal 50 meter die de tennisbond KNLTB hanteert. Volgens de omwonenden blijkt echter in de praktijk dat deze afstand te gering is. Zij hebben informatie waaruit blijkt dat steeds meer verenigingen hun plannen intrekken en dat gemeenten steeds vaker optreden als gevolg van de vermeende geluidsoverlast. Ook lopen er volgens hen een groot aantal rechtszaken tegen de aanleg van padelbanen en Den Haag heeft inmiddels de norm opgerekt naar minimaal 200 meter. Dit sterkt de omwonenden in hun idee dat hun angst niet op drijfzand is gebouwd.

De bewoners zien in dat ze weinig kans van slagen hebben bij de inspraakronde, aangezien het bestemmingsplan de aanleg van sportvelden hier toestaat. Een aantal van hen heeft nu echter laten weten een advocaat in de arm te willen nemen om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de aanleg te voorkomen.

Een situatieschets van de plannen. het rechthoekige vlak in het midden zijn de geplande padelbanen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant