Afbeelding

Bardolino Ensemble eerste concert Chamber Music Weesp

Algemeen

WEESP Het Bardolino Ensemble geeft zaterdag 2 september in de Van Houtenkerk het eerste concert van Chamber Music Weesp na de zomerperiode. Het wordt een concert met volksmuziek, zigeunermelodieën en muziek uit Peru en Schotland.

Voorafgaand aan dit concert, om 15.30 uur, geeft de gerenommeerde violist Pavel Fischer, actief als docent bij diverse Europese conservatoria, een masterclass aan het getalenteerde Nederlandse Strijkkwartet, het Belinfante Quartet. Na een korte pauze met hapje en drankje geeft het jonge Belinfante Quartet, van 17.30 – 18.30 uur een concert geven. Pavel Fischer speelt ’s avonds zelf met zijn Bardolino Ensemble.
Dit concert is met Stadspas (GROENE STIP) bij te wonen voor 5 euro, inclusief drankje bij binnenkomst en in de pauze. Aanmelden via: organisatie@wcmf.eu met vermelding van het pasnummer. Sinds kort zijn de kaarten voor de concerten ook weer bij de drogist: Care + Beauty aan de Nieuwstad in Weesp te verkrijgen.

Chamber Music Weesp geeft met deze concerten en masterclass een sprankelende aftrap van een nieuw seizoen vol mooie concerten in de Van Houtenkerk. Er worden ook schoolconcerten georganiseerd voor de basisschoolleerlingen van de groepen 3, 4 en 5 in Weesp. Op donderdag, 6 oktober zal als staartje van het Weesp Chamber Music Festival 2022 een extra scholenproject worden georganiseerd: het welbekende ‘’Peter en de Wolf’’, uitgevoerd door het Amsterdam Wind Quintet. Er komen die ochtend drie voorstelling voor maximaal 200 leerlingen per sessie. Het is een zeer gewaardeerde activiteit van Chamber Music Weesp om kinderen al op jonge leeftijd een ervaring van klassiek concert te geven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant