Afbeelding
Foto: Maartje Scheers

Tientallen Weespers zwemmen voor goed doel

Algemeen

WEESP Het wordt een natte zaterdagmiddag. Zowel in Weesp als in Muiden springen Weespers in de Vecht om te zwemmen voor het goede doel. Het ingezamelde geld gaat naar onderzoek naar ALS en naar onderzoek naar kanker. Wil je meedoen? Dat kan nog. Geen zin een nat pak? Sponsoren en juichen wordt ook zeer gewaardeerd.

Met Renske Harte-Sluman als drijvende kracht – een toevallige woordspeling  – duiken tientallen zwemmers zaterdag bij de roeivereniging in Weesp het water in tijdens VECHT tegen ALS. Ze proberen zwemmend zo veel mogelijk geld in te zamelen om de spierziekte ALS de wereld uit te helpen.

Het parcours van VECHT tegen ALS loopt van de Roeivereniging Weesp tot de keerboei net voorbij Café het Helletje en weer terug. Aan de keerboei wordt De Vuurlinie afgemeerd, zo mogelijk met live-muziek ter aanmoediging. Met hopelijk veel toeschouwers langs de kant, een ALS-ponton voor het Helletje waar publiek welkom is, hulp van een groep basisartsen op sloepen langs de route, een bezemboot in het kielzog en warme soep bij de finish lijkt niets een feestelijk en succesvol evenement in de weg te staan.

Lees hier meer over VECHT tegen ALS en de persoonlijke, verdrietige reden van Renske om dit evenement te organiseren.

Swim to Fight Cancer

Met een vijfkoppig team duikt ook Enter Media met Pubble aanstaande zaterdag 3 september in de Vecht voor een zwemtocht van twee kilometer. Niet in Weesp, wel in Muiden. Met ruim 200 andere deelnemers doet het team mee aan Swim to Fight Cancer Muiden 2022, om geld op te halen voor kankeronderzoek.

“Swim to Fight Cancer is een evenement dat door de stichting Fight Cancer wordt gehost”, legt Jimmy Fock, een van de organisatoren van het evenement, uit. “Ruim 200 deelnemers zwemmen 1, 2 of 4 kilometer en laten zich daarvoor sponsoren om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dit geld is hard nodig, want alleen zo kan ervoor gezorgd worden dat kanker op den duur geen dodelijke ziekte meer is, maar dat het een chronische ziekte wordt of zelfs helemaal genezen kan worden.”

Swim to Fight Cancer Muiden start vanaf de KNZ&RV (Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereniging) in Muiden, tegenover het Muiderslot. Wil je meezwemmen voor het goede doel? Dat kan nog. Klik hier om je aan te melden.

Enter Media en Pubble doen met een vijfkoppig team mee aan het evenement. Jolanda de Rijk, André Verheul, Tessa Bossenbroek, Ingeborg Ruitenbeek en Nora Schenk duiken dan de Vecht in om twee kilometer te zwemmen. Wil je dit team, of een ander team sponsoren? Dat kan via de actiepagina.

Wil je de actie VECHT tegen ALS sponsoren? Dat kan via deze actiepagina.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant