Ontmoetingscafé en Thema-ochtenden in de bieb
Ontmoetingscafé en Thema-ochtenden in de bieb Foto: Sophie Kerssemakers

Thema-ochtenden in de bibliotheek

Algemeen

Bij de bibliotheek van Weesp is ook in de zomer voor iedereen wat te doen. Het zomerprogramma Midzomer Mokum loopt nog tot en met 28 augustus, je kunt iedere donderdag gratis en zonder lidmaatschap binnenlopen met vragen van digitale aard en vanaf 1 september gaan de gratis Thema-ochtenden van start. Twee keer per maand is er om en om een gastspreker of een koffiemoment. Het doel van dat laatste is vooral sociaal: ‘lekker praten over wat iedereen opvalt of bezig houdt’. 

De Thema-ochtenden beginnen deze nazomer en gaan door tot midden december. De eerste bijeenkomst is op donderdag 1 september. Tussen tien en twaalf uur is iedereen welkom in het Ontmoetingscafé. 

Op het pleintje vóór de Weesper vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oudegracht staan twee vrolijk gestreepte ligstoelen uitnodigend klaar. Even verderop staat een schoolbord waarop de eerste gastspreker van de thema-ochtend van 15 september staat aangekondigd: Dichter Co Woudsma. Co heeft een literaire held in de persoon van de dichter Johan Andreas Dèr Mouw (1863-1919) en daar gaat hij alles over vertellen. Op het aankondigingsbord staat over Dèr Mouw met krijt geschreven: ‘zijn gedichten zijn zeer origineel en toegankelijk en zouden op ieders nachtkastje moeten liggen’. Dat moet te regelen zijn, want als je lid wordt van de bibliotheek kun je niet alleen in Weesp een boek, dichtbundel, luisterboek, bladmuziek of film lenen, maar je kunt putten uit de enorme collectie van de gehele Openbare Bibliotheek Amsterdam. Via de website van de OBA is dit te regelen.

Andere gastsprekers in de serie Thema-ochtenden zijn voormalig burgervader Bas-Jan van Bochove, kunstenaar Eric Hage en klassieke muziek-kenner Claire Verlinden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant