Collectant met het nieuwe digitale collectebord
Collectant met het nieuwe digitale collectebord Foto: KWF

Collecteweek KWF: voor het eerst 100% digitaal

Algemeen

WEESP  – Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (die in tegenstelling tot een eerder bericht zal worden gehouden van 4 tot en met 10 september) wordt in Weesp weer huis-aan-huis gecollecteerd. Dit jaar ruilen collectanten de collectebus in voor het collectebord met QR-code. Weespers die iets over hebben voor het goede doel kunnen eenvoudig doneren door de QR-code te scannen met hun telefoon.

Geen bus, maar een collectebord: “KWF maakt als eerste goede doel in Nederland de overstap naar een volledig digitale huis-aan-huis collecte”, zegt Heleen Heijnis, coördinator van collecteteam Weesp. “Het digitale betaalverkeer is al jaren in opmars. En het is prettiger voor onze collectanten, die nu niet meer met een zware bus de straat op hoeven. Om te doneren scannen mensen gewoon de QR-code die op het collectebord staat en de betaling verloopt vervolgens eenmalig via iDEAL. 

KWF-app

Ook nieuw dit jaar: collecteren via de app, waarvan KWF-collectanten voor het eerst dit jaar gebruik kunnen maken. Via de app kiezen zij zelf de straat waar ze willen collecteren. Heleen Heijnis: “We hopen dat op deze manier veel mensen zich aanmelden om een straat te collecteren. Via de app kun je heel makkelijk zelf je straat kiezen, en je kunt ook online collecteren.” Wil je helpen in Weesp? Download de KWF-app, kies je straat en collecteer mee. De app is beschikbaar in alle bekende stores, en via kwf.nl/wordcollectant. 

Niet thuis? Klik hier om alsnog rechtstreeks te doneren via de website van KWF.

Over KWF Kankerbestrijding:
Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die miljoenen levens maken wij al ruim 71 jaar het verschil. We bestrijden niet alleen de ziekte maar zetten ons ook in voor een beter leven met kanker. Door levensreddend onderzoek of het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen. Maar net zo goed met initiatieven als inloophuizen en de community kanker.nl om iedereen die leeft met kanker te ondersteunen. En we mobiliseren heel Nederland voor onze gezamenlijke missie. Minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Omdat er zoveel is om voor te leven. KWF. Tegen kanker. Voor het leven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant