Na de behandeling bij kanker is niet alle leed voorbij.
Na de behandeling bij kanker is niet alle leed voorbij. Foto: Pexels

Informatiebijeenkomst ‘Angst na kanker’

Algemeen

REGIO Na de behandeling tegen kanker is de angst vaak nog niet voorbij. Veel mensen worstelen met onzekerheid over de toekomst, en dat is begrijpelijk. Hoe ga je om met die spanning, en hoe voorkom je dat die angst je leven teveel gaat bepalen?

Viore is een centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen. Verhalen en ervaringen kunnen delen en verwerken en ontspannende en creatieve activiteiten kunnen ontplooien. Het centrum is gevestigd in Hilversum maar staat ook open voor bezoekers uit Weesp en de verdere regio.

Bij Viore staan de deuren aan de Oosterengweg 44 open op alle werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en lezingen. Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken over bijvoorbeeld levensvragen, omgaan met verlies, de impact op naasten en financiële en erfrechtelijke zaken.

Op donderdag 24 november verzorgt Coen Völker bij Viore een presentatie over het onderwerp ‘Angst na Kanker’. Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn: het omgaan met onzekerheid, het verminderen van piekeren en het communiceren met je omgeving. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen. Coen Völker werkt als GGZ-psycholoog bij het Helen Dowling Instituut (GGZ voor de oncologie), en hij heeft inmiddels twee boeken geschreven over angst na kanker.

De informatiebijeenkomst begint om 16:00 uur, en is rond 17.30 uur afgelopen. Het is ook mogelijk de bijeenkomst online te volgen.
Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis. U kunt zich aanmelden via aanmelden@viore.org. Bellen kan ook: 035 6834620.

Viore is het centrum voor iedereen die leeft met kanker. Viore is gevestigd in Hilversum, maar ontvangt bezoekers uit de hele regio.
Zie voor meer informatie ook de website: www.viore.org.
Bezoekersadres: Oosterengweg 44, 1212 CN Hilversum Tel. 035-6834620. E-mail: info@viore.org

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant