De ov-tarieven stijgen in 2023 met 7,24 procent
De ov-tarieven stijgen in 2023 met 7,24 procent Foto: Vervoerregio Amsterdam

Anderhalf uur gratis reizen

Algemeen

REGIO - Vervoerregio Amsterdam wil in 2023 gratis vervoerbewijzen afgeven aan mensen die dit hard nodig hebben. Dit zal ook gelden voor Weespers met een laag inkomen. Zo wil de Vervoerregio hen een beetje compenseren voor de tarieven in het openbaar vervoer, die de laatste tijd flink zijn gestegen. Wie in het gebied van de Vervoerregio wil reizen kan kaartjes aanvragen voor anderhalf uur vrij reizen. 

Zit je op minder dan 130 procent van het wettelijk minimuminkomen? Dan kun je vanaf april de kaartjes - via een nog bekend te maken website - aanvragen. Per huisadres kunnen tot maximaal acht kaartjes worden aangevraagd. De kaartjes zijn vanaf april beschikbaar en kunnen in alle bussen, trams en metro’s van de vervoerders in de Vervoerregio worden gebruikt, zowel bij EBS als bij Connexxion en GVB.

De ov-tarieven stijgen in 2023 maar liefst 7,24 procent. Deze prijsstijging is volgens de vervoersbedrijven onontkoombaar door loon-, energie- en inflatieontwikkelingen.

Voorzitter van de Vervoersregio Melanie van der Horst: “Met deze actie van de Vervoerregio kunnen wij doen wat in ons vermogen ligt om het financiële leed voor de doelgroep die het hardst getroffen wordt komend jaar een beetje te verlichten. Natuurlijk zou het mooi zijn als alle reizigers gecompenseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld door het afschaffen van de btw op vervoerbewijzen. Wij vragen het kabinet hier werk van te maken.“



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant