Ook deze foto verhuist mee naar Amsterdam.
Ook deze foto verhuist mee naar Amsterdam.

Archief Weesp verhuist van het RHCVV naar Stadsarchief Amsterdam

Algemeen

WEESP De archieven en collecties van Weesp verhuizen vanaf dinsdag 20 december van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) naar de depots van het Stadsarchief Amsterdam, in verband met de fusie Amsterdam-Weesp. 

Afgelopen maandag namen de medewerkers van het RHCVV informeel afscheid van het Weesper archief en stonden er feestelijk bij stil samen met vaste bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van de voormalige gemeente Weesp.

Dinsdag start de verhuizing van de Weesper archieven naar het Stadsarchief Amsterdam en kunnen de archiefstukken tijdelijk niet geraadpleegd worden. Vanaf 10 januari 2023 is het archief weer in te zien. De stukken kunnen dan aangevraagd worden voor inzage in de studiezaal van het Stadsarchief Amsterdam, lees hier meer over de openingstijden van de studiezaal.
Vanaf 10 januari kan er ook een aanvraag worden gedaan om archiefstukken en bouwdossiers te laten digitaliseren (hier zijn geen kosten aan verbonden). Op die manier is het mogelijk om de betreffende archiefstukken thuis digitaal in te zien.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant