Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Bezoekersvergunning van 300 naar 120 uur

Algemeen

WEESP Een aantal regels voor parkeren in Weesp zijn veranderd per 1 januari 2023. Zo wordt onder andere nachtparkeren ingevoerd op het P+R terrein bij het station.

Een belangrijke verandering is de bezoekersvergunning. Daarmee kan bezoek voortaan 120 uur per kwartaal met korting parkeren. Dit was 300 uur per jaar. U kunt geen uren meenemen naar een volgend kwartaal. De korting voor bezoekers stijgt van 50 procent naar 65 procent. Bezoek parkeert daarmee voor € 0,42 per uur.

Verder zijn  de vergunninggebieden Weesp-2 en Weesp-3 samengevoegd tot 1 vergunninggebied, het nieuwe gebied Weesp-2 (zie kaartje). Parkeervergunningen voor Weesp-1 gelden voortaan ook in het nieuwe vergunninggebied Weesp-2 en parkeervergunningen voor het nieuwe gebied Weesp-2 zijn niet geldig in Weesp-1. Op het kaartje hieronder is te zien waar welke gebieden zijn. 

Verder is de parkeervergunning voor gehandicapte bewoners Amsterdam nu geldig in Amsterdam en Weesp. Het is niet meer mogelijk om deze vergunning in Amsterdam én Weesp aan te vragen. De voorwaarden voor Weesp zijn per 1 januari 2023 gelijk aan die voor Amsterdam.

Overdag parkeren op het P+R-terrein station Weesp is sinds 1 januari gratis, Dit was € 3 per dag. ‘s Nachts betaalt u nu € 7,50 per uur en dat is meteen ook het maximale bedrag. Het nachtparkeertarief geldt elke nacht tussen 02.00 en 06.00 uur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant