Mezzo-sopraan Karin Strobos
Mezzo-sopraan Karin Strobos Foto: Keke Keukelaar

Vanmiddag: Appeltaartconcert in de Van Houtenkerk met sopraan Karin Strobos

Algemeen

WEESP - Een buitenkansje voor Weespers vanmiddag in de Van Houtenkerk: je kunt luisteren naar ster-sopraan Karin Strobos en het Kreisler-kwartet voor maar vier euro! De allermooiste klassieke muziek in een gezellige sfeer, daar staat een appeltaartconcert garant voor.

Appeltaartconcerten worden door het hele land gegeven, vaak op bijzondere plekken. Als mensen moeilijker naar de muziek kunnen komen, komt de muziek naar de mensen toe. Er wordt gespeeld in ziekenhuizen, buurthuizen, wijktheaters en zalen van zorginstellingen. Er zijn ook besloten concerten in woonkamers in hospices, ouderenzorg-instellingen en TBS-klinieken. Soms wordt er een concert gespeeld voor 2, soms voor 200 mensen. 

Als symbool voor de veilige, warme sfeer van de concerten wordt er in de pauze of na het concert appeltaart geserveerd. De klassieke muziek komt in deze sfeer goed tot zijn recht. Ook voor de musici zijn de Appeltaartconcerten bijzondere gebeurtenissen. Zij hebben hier direct, persoonlijk contact met het publiek. Het toegangskaartje kost maar € 4,- en daar is de appeltaart bij inbegrepen. Met de groene-stip-Stadspas is de toegang gratis.

De voormalige Weesper mezzo-sopraan Karin Strobos zingt enkele delen uit de Winterreise van Schubert. De rest van het programma wordt ter plekke bekendgemaakt. Ze wordt begeleid door het Kreisler Kwartet dat bestaat uit: Lis Perry (viool), Richard Wolfe (viool), Michiel Holtrop (altviool) en Anjali Tanna (cello). En na de muziek? Is er Appeltaart!

Kom je nooit naar een klassiek concert? Of ben je een liefhebber? Kom vanmiddag naar de van Houtenkerk en geniet van klassiek met appeltaart. Het volgende appeltaartconcert in Weesp is op 21 februari. Zie: appeltaartconcerten.nl

Appeltaartconcerten: 
10 januari Van Houtenkerk Weesp
Oudegracht 69
Aanvang: 14.30 uur
Kaartjes kopen kan online op www.appeltaartconcerten.nl/speellijst

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant