Dharan RImal rapt voor kinderen in Nepal
Dharan RImal rapt voor kinderen in Nepal Foto: aangeleverd

Rapper Dharan Rimal (12) voert actie voor weeshuizen in Nepal

Algemeen

WEESP - “Mijn naam is Dharan Rimal, ik ben 12 jaar en ik ben rapper”, zo start het persbericht dat Dharan de wereld in stuurde. Hij heeft een bijzondere missie. Dharan gaat geld inzamelen voor twee weeshuizen in Nepal. De actie is voor Dharan heel persoonlijk: zijn Nepalese vader heeft zelf in een van deze weeshuizen gewoond.

“Weeshuizen in Nepal zijn afhankelijk van donaties”, zegt Dharan. “Ik probeer zo veel mogelijk geld op te halen om de kinderen van de twee weeshuizen,  om goederen, eten en wat ze nog meer nodig hebben te kunnen kopen.”

Tussen 1 februari en 15 april zal Dharan Rimal, beter bekend met zijn stagename Silat Boy, op verschillende plaatsen in Weesp en Amsterdam een pop-up show geven. Daar kan men een donatie doen, een T-shirt kopen of gewoon zijn verhaal horen.

Benefiet concert 

Op 10 april 2023 sluit Dharan zijn actie af met een benefietconcert in theater City of Wesopa in Weesp. Ook zijn zusje Avana is betrokken bij dit concert, zij helpt achter de schermen en presenteert de loterij. Dharan kan dit concert geven dankzij ondersteuning van enkele Weesper bedrijven en sponsoren uit de regio. Later dit jaar gaat hij zelf naar Nepal om persoonlijk de opbrengst langs te brengen. In het weeshuis waar zijn vader heeft gezeten gaat Dharan een optreden geven voor de kinderen.

Dharan: “Ik heb contact met de twee weeshuizen. Los van dat zij het heel bijzonder vinden dat een kind van één van hun weeskinderen dit doet, hopen zij dat iedereen begrijpt hoe belangrijk dit is voor de toekomst van de weeskinderen van nu.”

De actie van Dharan start op woensdag 1 februari 2023 en eindigt op 15 april. Vanaf 1 februari kun je doneren op: https://steunactie.nl/actie/actie-voor-2-weeshuizen-in-nepal/-16158


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant