Foto uit 2020: toen werd in Weesp een inzamelactie gehouden voor bewoners van het afgebrande vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.
Foto uit 2020: toen werd in Weesp een inzamelactie gehouden voor bewoners van het afgebrande vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Foto: Because We Carry

Inzamelactie voor Turkije en Syrië in buurtkamer Weespersluis

Algemeen

WEESP In de Buurtkamer in Weespersluis worden op dit moment hulpgoederen verzameld voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Op donderdag 9 februari kunnen er nog spullen ingeleverd worden tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Daarna vertrekt de vrachtwagen naar het rampgebied.

Turkije en Syrië zijn getroffen door een zware aardbeving. Er zijn al meer dan 10.000 doden gemeld en dat aantal loopt nog op, want in beide landen liggen nog veel mensen onder het puin. Snelle hulp is noodzakelijk, dat vinden ook de mensen achter de hulpactie in Weespersluis. Zij verzamelen hulpgoederen voor de slachtoffers van de ramp. 

Babyvoeding, slaapzakken, tenten en meer

Donderdagmiddag vertrekt een vracht vanuit Weesp richting het noodgebied Turkije en Syrië. Maar er zijn nog een heleboel spullen nodig. Wie nog wil doneren kan dat donderdag doen. De meeste urgentie is er nu voor houdbaar voedsel voor baby’s (onder andere conserven), babyvoeding, babyflessen, luiers, schoonmaakspullen, maandverband, schoenen (nieuw), slaapzakken/dekens (nieuw), handverwarmers (nieuw), tenten (ook het liefst nieuw). De mensen achter de hulpactie benadrukken dat de spullen nieuw in doosjes moeten worden gestopt. Met duidelijk leesbaar (in het Engels geschreven) op een sticker op de bovenkant doos wat erin zit.

Locatie om te doneren: Buurtkamer Weespersluis, Fort Diemerdamstraat 71a
Tijd: tussen 12.00 uur en 14.00 uur
Voor meer informatie mag je de organisatie appen op 06-41168003

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant