De mensen achter de inzamelactie:  Abdullah, Oguz, Mehmet, Ali en Arlinde
De mensen achter de inzamelactie: Abdullah, Oguz, Mehmet, Ali en Arlinde Foto: aangeleverd

Inzamelactie succesvol en hartverwarmend

Algemeen

WEESP De inzamelactie vandaag voor Turkije en Syrië in Buurtkamer Weespersluis is een groot succes geworden. Arlinde Plomp en Mehmet Akpinar, die onder meer de actie hebben gecoördineerd, zijn enorm onder de indruk. “Overweldigend, hartverwarmend, verbindend’, waren de eerste woorden van Arlinde op de vraag hoe de actie is verlopen. Mensen met een Syrische achtergrond uit de Keulsevaartstraat kwamen langs en vertelden hun verhaal, het moskeebestuur van moskee Mimar Sinan hielp met inladen evenals Ali Bozkurt, eigenaar van ALF tweewielers. Uit alle wijken kwam er hulp voor de actie.

Er is heel veel ingezameld, voornamelijk nieuwe spullen. Veel werd al in dozen verpakt en gelabeld aangeleverd. Losse spullen werden ter plekke ingepakt in verhuisdozen die onder meer waren gedoneerd door Karwei. Ook diverse supermarkten en veel lokale ondernemers hebben gedoneerd. De vrachtwagen was compleet gevuld.

De organisatoren gaan zich beraden op vervolgacties. Heeft u ideeën voor acties en daarover graag met Arlinde contact opnemen? Mail dan naar redactie@weespernieuws.nl. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant