Afbeelding

Wel of geen bezwaar tegen Koningsvuurwerk?

Algemeen

WEESP - Alsof het vuurwerkverbod op Koningsdag de gemoederen niet al genoeg bezighoudt, is er onduidelijkheid ontstaan over wel of geen vuurwerkvergunningverlening door de gemeente Weesp.

Naar aanleiding van de afgedwongen last onder dwangsom, haalde WeesperNieuws.nl een woordvoerder van de gemeente aan die zei dat er geen vergunning voor vuurwerk was aangevraagd. "En als deze aangevraagd zou worden, dan zou deze ook niet verleend worden", aldus de gemeente.

Brief
Kees en Bianca de Graaf van Flora- en Faunabescherming Weesp reageerden. Ze toonden een kopie van een brief die de gemeente Weesp in januari aan de provincie Noord-Holland stuurde. Daarin schrijft het hoofd van de gemeentelijke afdeling Vergunningen en Toezicht dat hij geen bezwaar heeft tegen het afsteken van vuurwerk op Koningsdag 2014.

Deze brief is op de website van Flora en Faunabescherming geplaatst. 

'Niet hetzelfde'
Jokt de gemeente? Was het een vergissing? Of steekt de vork anders in de steel?

Het laatste, zegt de gemeente in een persbericht. Het bericht van geen bezwaar is niet hetzelfde als een vergunningverlening, maar een onderdeel in het voortraject naar een eventuele aanvraag voor de benodigde vergunning. 

Voor wie is afgehaakt: het komt allemaal hierop neer (en we citeren opnieuw de gemeente): "Het afsteken van vuurwerk zal dan ook niet plaatsvinden."

Hier de volledige verklaring van de gemeente.

Broedseizoen
Alle ophef over 'Koningsvuurwerk' heeft te maken met het broedseizoen: vuurwerk zou broedende vogels verjagen. Het is daarom al enkele jaren niet toegestaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant