Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Opening Waterlinie verschuift van 27 maart naar half april

Algemeen

WEESP In de bestuurscommissie liet verantwoordelijk portefeuillehouder Tineke Booij onlangs weten dat de Waterlinie - de nieuwe ontsluitingsweg - op 27 maart geopend zou worden. Die datum is blijkt nu iets te voorbarig geweest. De nieuwe datum waarop gemotoriseerd verkeer over de weg kan rijden is nu op 13 of 14 april. Onvoorziene omstandigheden kunnen nog roet in het eten gooien, maar deze datum lijkt op dit moment hard.

Voordat de Waterlinie open gaat, moet er nog wel wat gebeuren en dat heeft gevolgen voor de doorstroming van het verkeer. De werkzaamheden en afsluitingen op een rij:

- Van vrijdag 24 maart 20.00 uur tot en met maandag 27 maart 05.00 uur wordt de laatste hand gelegd aan de kruising Hogeweyselaan / Leeuwenveldseweg. In dat weekend wordt de laatste laag asfalt aangebracht, wordt de verkeerslichteninstallatie getest en krijgt de kruising haar definitieve belijning. Voor al het verkeer, dus ook voor fietsers, gelden omleidingsroutes. Alle omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden. 

- De omleidingsroute voor fietsers die uit de richting van Muiden komen (of naar Muiden gaan) loopt via de Bouhuijstunnel (Stationsweg) onder het spoor door richting de M. Nijhoffstraat, de Jan Tooropstraat, de Plataanlaan en de Amstellandlaan richting de dijk lang het Amsterdam-Rijnkanaal. Ook loopt er een omleidingsroute over de Hogeweyselaan ten zuiden van het spoor. Vanuit de diverse richtingen worden fietsers naar deze hoofdroutes geleid met bebording. Let op: Het fietspad langs de noordzijde van het spoor is tijdens de weekendafsluiting alleen te benaderen vanaf het industrieterrein! Kom je vanuit Weespersluis, dan volg je de omleidingsroute via de Bouhuijstunnel.

- Autoverkeer van en naar Muiden (en Maxis) volgt de route Bouhuijstunnel (Stationsweg) onder het spoor door richting de M. Nijhoffstraat, de Jan Tooropstraat, de Plataanlaan en de Amstellandlaan. Ook loopt er een omleidingsroute over de Hogeweyselaan ten zuiden van het spoor. Vanuit de diverse richtingen wordt autoverkeer naar deze hoofdroutes geleid met bebording.

- Omdat de doorrijhoogte onder de Bouhuijstunnel (Stationsweg) met 3.80 meter niet geschikt is voor al het vrachtverkeer, wordt vrachtverkeer via de rijkswegen omgeleid. Vrachtverkeer dat in het gebied ten zuiden van de Leeuwenveldseweg moet zijn, wordt vanaf de A1 omgeleid via de A9 en de N236. Via de Korte Muiderweg is het voor vrachtverkeer dus niet mogelijk om het centrum van Weesp of bijvoorbeeld industrieterrein Noord te bereiken.

- Vanaf maandag 27 maart 05.00 uur is de kruising Hogeweyselaan / Leeuwenveldseweg weer open voor alle verkeer. Mocht het werk eerder klaar zijn, dan is de kruising eerder open. De Waterlinie zelf is dan nog niet bruikbaar voor verkeer.

- Nadat alle laatste puntjes op de i gezet zijn, alle installaties zijn getest, de belijning is aangebracht en alle spullen zijn opgeruimd, kan de weg op uiterlijk vrijdag 14 april open voor al het verkeer. Als het werk sneller klaar is dan gepland, kan de Waterlinie mogelijk al op donderdag 13 april open.

Even kijken

Voordat de Waterlinie openbaar gebied wordt , krijgen bewoners van Weespersluis op woensdag 12 april van 16.30 tot 18.00 uur de mogelijkheid om de Waterlinie alvast te bekijken. Bewoners - jong en oud - zijn welkom zonder gemotoriseerde voertuigen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant