Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Vechtstede gaat klassiek

Algemeen

WEESP Leerlingen van het Vechtstede College werden vandaag getrakteerd op een klassiek concert in de Van Houtenkerk. 

Het concert werd aangeboden namens het Weesp Chamber Music Festival, dat dit jaar tien jaar bestaat. Het festival heeft vanaf het begin jeugdeducatie in het programma opgenomen, want ondanks dat het voor jongeren soms niet meevalt om een uur naar klassieke muziek te luisteren, wil de organisatie achter de concerten, de stichting Chamber Music Weesp, graag alle jongeren laten kennismaken met deze muziekvorm.

De leerlingen kregen de muzikale voorstelling ‘Black Pencil - Het geheime boek van Caioni’ te zien onder regie van Annechien Koerselman en uitgevoerd door het ensemble Black Pencil. Het verhaal draaide om een schatkaart en een mysterie in Transsylvanië, dat met muzikale raadsels en codes moest worden opgelost.

Volgende week zijn de basisscholieren aan de beurt, zij mogen gaan genieten van pianistes Beth en Flo die een vierhandig pianofeest op touw gaan zetten voor de groepen 4,5, en 6.

Het 10e Weesp Chamber Music Festival is van 13 tot 16 april, zie voor het programma https://www.chambermusicweesp.nl/festival-2023..

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant