Studenten lopen een half jaar mee met de brandweer Amsterdam-Amstelland
Studenten lopen een half jaar mee met de brandweer Amsterdam-Amstelland Foto: ROC Amsterdam Flevoland/George Maass

ROC-studenten leren het brandweervak bij Brandweer Amsterdam-Amstelland

Algemeen

REGIO - Het MBO College Zuidoost, dat ook leerlingen uit Weesp heeft, is een samenwerking aangegaan met de Brandweer Amsterdam-Amstelland. De samenwerking is een primeur in Nederland. Vanaf september gaan enkele studenten van het Veiligheidscollege van MBO College Zuidoost een half jaar lang meelopen met de Brandweer Amsterdam-Amstelland.

In een speciaal ontwikkeld keuzedeel leren de studenten alle ins en outs  van het vak. Zo maken ze kennis met het kazerneleven, het opleidingscentrum van de brandweer, de verschillende incidenten en alle specialismen die het brandweerkorps te bieden heeft. Ook sport is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Ook leren de studenten over  techniek en mentale weerbaarheid; essentiële onderdelen voor het brandweervak. Na deze periode zijn de studenten klaargestoomd om aan de selectie voor brandweerprofessional te kunnen deelnemen én weten ze goed of het brandweervak bij hen past. 

Het onderwijs voor dit keuzedeel is hybride: anderhalve dag per week leren en werken de studenten bij de Brandweer Amsterdam-Amstelland en anderhalve dag per week volgen zij de lessen bij MBO College Zuidoost, dat onderdeel is van het ROC van Amsterdam- Flevoland.

Het MBO College Zuidoost valt binnen het bedieningsgebied voor scholieren uit Weesp. Meer informatie op: www.rocva.nl, www.rocvanflevoland.nl.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant