Wethouders Tuning, Eijking, Van Veen en Heijstee-Bolt.
Wethouders Tuning, Eijking, Van Veen en Heijstee-Bolt.

Nieuwe wethouders aan de slag

Algemeen

WEESP - Astrid Heijstee-Bolt (WSP), Herman Tuning (GroenLinks), Peter Eijking (PvdA) en Jos van Veen (WSP) kunnen aan de slag. Donderdag zijn ze als wethouder benoemd.

In een speciale raadsvergadering werden de vier benoemd door burgemeester Bas Jan van Bochove. Vooraf mochten alle politieke partijen nog wat zeggen. 

Oppositiepartijen D66, VVD, CDA en Artikel50 hadden geen goed woord over voor de benoeming van de wethouders, aangezien de gemeenteraad nog niet heeft kunnen kennisnemen van het nieuwe coalitieprogramma. Dat wordt pas volgende week verwacht. Ook het feit dat er meer wethouders worden benoemd dan er weggaan, kon op verontwaardiging rekenen. Weesp is hierdoor per jaar 80.000 euro meer kwijt. De volledige oppositie stemde dan ook tegen de benoeming.

Een meerderheid van de raad staat gewoon achter de nieuwe wethouders. De raadzaal zal vol familie en vrienden van de nieuwe wethouders. Na de benoeming volgde applaus. 

Naast de wethouders werd Cees Sluijk benoemd als raadslid. Hij volgt Jean van der Hoeven op. Die wordt  elders wethouder. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant