Wachtende reizigers bij Station Weesp
Wachtende reizigers bij Station Weesp Foto: WeesperNieuws

Aanhoudende storingen Prorail zorgen voor grote problemen; treinverkeer tussen Weesp en Amsterdam naar verwachting nog lang ontregeld

Algemeen

UPDATE 05-06-2023 6:45: Het treinverkeer tussen Weesp en Amsterdam ligt nog steeds plat. Prorail meldde om 4:53 dat de IT-problemen niet zijn opgelost. Reizigers wordt gevraagd niet naar Amsterdam en omgeving te reizen of alternatief vervoer te regelen. Wanneer de storing verholpen zal zijn is onbekend, aan reizigers wordt geadviseerd de reisplanners te checken voor actuele reisadviezen.

WEESP - Aan het einde van de zondagmiddag zorgden systeemverstoringen bij spoorbeheerder ProRail voor flinke problemen in het treinverkeer in een wijde kring rond Amsterdam. Ook tussen Weesp en Amsterdam reden tijdelijk geen treinen. Nadat de storingen rond 20:00 uur leken te zijn verholpen meldde ProRail een half uur later dat de problemen waren teruggekeerd. Het treinverkeer is opnieuw gestremd. Wanneer de treinen weer volgens schema kunnen rijden is op dit moment niet duidelijk, maar de storingen zullen volgens de woordvoerdes zonder twijfel doorwerken tot in de ochtendspits. Reizigers wordt dan ook geadviseerd de vervoers-apps voor vertrek te raadplegen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant