De start van de scholierenloop in 2013
De start van de scholierenloop in 2013
Audio

Vechtloop klaar voor de start

Algemeen

WEESP - Met ruim 1000 voorinschrijvingen wordt de Vechtloop zondag weer een groot spektakel. De start en finish zijn dit jaar bij Manege Bleijenberg.

De deelnemers bijten zich vast in de afstanden 2,5, 5, 10, 15 en 21 kilometer, waarbij voor de langere afstanden dit jaar het parcours door het centrum van Weesp met een kilometer is verlengd. Het grootste deel van de lopen gaat dit jaar langer langs de Vecht, met keerpunten bij Fort Uitermeer en de Reaalspolderweg. 

Om 11.30 start de 2,5 kilometer en de Scholierenloop. Maar liefst 171 kinderen van de Weesper basisscholen hebben zich ingeschreven, waarvan er 62 meedoen aan de Mini Kids Run (groep 1 t/m groep 4). Die vindt overigens net als vorig jaar plaats op de velden van MHCWeesp en start om 10.45 uur.

Vanaf 12.00 uur is de start van de 5, 10, 15 en 21 kilometer.

Wie het wat rustiger aan wil doen kan zich nog inschrijven voor de Weespergilde Vechtwalk en kiezen voor een afstand van 10 of 25 kilometer. Tijdens de wandeling kunnen wandelaars nog besluiten om een extra lus te lopen en komen dan met 30 kilometer in hun benen weer terug in Weesp. De route gaat langs de hoogtepunten van de Stelling van Amsterdam en de Hollandse Waterlinie.

Leo Timmermans blikt vooruit op Radio Weesp:

   Beluister hier het fragment


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant