April 2011: weer een ernstig ongeval op de Vechtbrug
April 2011: weer een ernstig ongeval op de Vechtbrug
Audio

Gevaarlijke weg bij Weesp krijgt nieuwe brug en drie rotondes

Algemeen

WEESP - De provincie Noord-Holland bouwt na volgend jaar een nieuwe brug over de Vecht voor de provincialeweg N236. De weg wordt verbreed en verlegd en er komen drie rotondes. Op 23 oktober is er een inloopavond over het project.

De Vechtbrug is nu smal en gevaarlijk. Er vonden in de afgelopen jaren ernstige ongevallen plaats, in april 2008 zelfs met dodelijke afloop. 

Ook op de nabijgelegen kruising met de Lage Klompweg en bij de afslagen naar Nederhorst den Berg (Dammerweg) en Fort Uitermeer ('s-Gravelandseweg) zijn ongelukken gebeurd. Hier komen rotondes.

De weg en het fietspad worden verbreed. Om dat mogelijk te maken is er een nieuwe brug nodig over de Vecht, die pal naast de huidige brug komt te liggen. 

Op de inloopavond van 23 oktober, tussen 19.00 en 21.00 uur bij de Weesper Koe aan de Dammerweg, zijn de ontwerptekeningen in te zien en beantwoorden medewerkers van de gemeente en de provincie vragen. 

Driemond
Ook bij Driemond gaat er van alles veranderen. Zo komt er bij het Gein een nieuw kruispunt waardoor het verkeer beter moet doorstromen. Dat werk wordt in 2015 uitgevoerd. 

Uiteindelijk wordt de hele N236 vernieuwd. Dit jaar is het gedeelte langs Weesp vernieuwd. Eerder verscheen bij Ankeveen al een natuurpassage.

Beluister hier Pierre Wimmers van de provincie Noord-Holland over de herinrichting.

   Beluister hier het fragmentOntwerp voor de nieuwe situatie rond de kruising met de Vecht. Klik hier voor een grote versie (pdf).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant