Afbeelding

Weesp maakt bezwaar tegen goederentreinen

Algemeen

WEESP - De verkeerswethouders van Weesp, Hilversum, Bussum en Naarden maken bezwaar tegen het omleggen van een deel van het goederenvervoer richting Duitsland via de Gooilijn en het knooppunt bij Weesp.

Ze maken zich zorgen over de overlast die de goederentreinen met zich mee kunnen brengen. De bezwaren staan in een brief aan de provincie Noord-Holland en de fracties in de Tweede Kamer.

Zes jaar omrijden
De extra goederentreinen door onze regio zijn het gevolg zijn van werkzaamheden aan de Betuwelijn (in Duitsland), waardoor de komende zes jaar regelmatig het goederenvervoer met enkele treinen per dag omgeleid zal worden via het spoor langs Weesp. 

Slapeloosheid
De wethouders menen dat de effecten van met name trillingen die de goederenwagons veroorzaken onvoldoende zijn meegewogen. Deze trillingen zouden volgens onderzoek leiden tot irritatie en slapeloosheid bij mensen die in de buurt van het spoor wonen. De wethouders stellen bovendien vast dat een toename van (nachtelijk) goederenvervoer niet wenselijk is.

Logistieke problemen
Bovendien worden zowel de Gooilijn als station Weesp de komende jaren aangepast, wat betekent er volgens de wethouders geen capaciteit beschikbaar is voor extra goederenvervoer.

Eerst overleggen
Van verkeersminister Schultz wordt gevraagd het besluit in te trekken en eerst met de regio te overleggen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant