Afbeelding
Weekendtips

Onze favoriete zwemplekken bij de buren

Algemeen

WEESP - Het belooft vandaag een heerlijk warme dag te worden. Vorige week keken we al naar zwemplekken in Weesp, nu onze toptips voor de buurgemeenten.

Want echte Weespers mogen dan in de Vecht zwemmen, op fietsafstand liggen toch ook een paar fantastische plekken om te plonsen.

 • Gaasperplas
  11 min. fietsen.
  De Gaasperplas in Amsterdam-Zuidoost biedt alles voor de zwemmer. Van afgeschermde delen voor kinderen, tot strandjes en gezelligheid. Ideaal. Helaas weten Amsterdammers dat ook. Het kan erg druk zijn.
 • Spiegelplas
  24 min. fietsen
  De Spiegelplas in Nederhorst den Berg is een pareltje voor zwemmers. Langs de hele plas kan gefietst worden en overal zijn kleine zwemplekken te vinden. Maar enige ervaring is vereist: de plas is erg diep en is dus op sommige plekken bitter koud, zo vroeg in het seizoen.
 • Strandje Muiden
  14 min. fietsen
  Je moet het weten, maar bij de Westbatterij in Muiden is een heerlijk zwemstrandje. Geen massatoerisme, geen gekkigheid, maar gewoon een gezellig plekje. Tegenwoordig ook afgebakend voor kinderen.
 • Strand Muiderberg
  24 min. fietsen
  Alles onder handbereik: het strand in Muiderberg is een topper. Zand, zon en het koele IJmeer. IJsjes en andere lekkernijen op loopafstand. Stiekem onze favoriet. Maar het kan onverwachts heel druk zijn.

   

Maar wees niet bang: ook in Weesp is er dit weekend genoeg te doen. Zie onze agenda.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant