Afbeelding

Grote Kerk decor voor Johannes Passion

Algemeen

WEESP - De Johannes Passion komt terug naar Weesp. In de Grote Kerk is volgende week zaterdag de uitvoering van het bekende werk van Johann Sebastian Bach.

De Johannes Passion is door Bach geschreven als onderdeel van de lutherse kerkdienst voor de diensten op Goede Vrijdag. Bach voerde zijn passionen uit in twee diensten: de eerste dienst in de morgen en het tweede deel in de middag van Goede Vrijdag. Op zaterdag 19 maart zal de Johannes Passion in Weesp uiteraard in één keer worden uitgevoerd, met een pauze na het eerste uur. Het gehele concert duurt twee uur.

Makkelijker
Ondanks dat Bachs passionen tot zijn grootste werken worden gerekend, is er wel degelijk een groot verschil tussen de Johannes en de Matthäus Passion. De Johannes Passion is intiemer van opzet en de muziek is feller en opstandiger en de verhaallijn is door de kortere aria's makkelijker te volgen dan in de Matthäus Passion, die veel beschouwender is.

Vertaling
Aan het begin van het concert is een tekstboekje met uitleg en Nederlandse vertaling per onderdeel te verkrijgbaar.

De uitvoerenden zijn:
Govert Valkenburg als evangelist, Joris van Baar als Christus, Rob van Surksum als Pilatus en Mignon Primus - sopraan en Karen Sanders - alt.
Koor en orkest, net als 2015 en met het benefietconcert, zijn Het Vocaal ensemble Voices en Het Wilhelminaconsort o.l.v. Piet Philipse

19 maart 2015 20.00 uur
Grote Kerk Weesp (de Grote Kerk is vanaf 19.15 uur geopend)

Afhankelijk van de weersomstandigheden is de kerk verwarmd.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant