Joop Overmars bij zijn beëdiging als wethouder
Joop Overmars bij zijn beëdiging als wethouder

Wethouder: 'Een oordeel op social media is zo geveld'

Algemeen

WEESP - Een oordeel op social media wordt onmiddellijk geveld. Wethouder Joop Overmars bijt van zich af na de opmerkingen die op internet zijn gemaakt rondom de problemen van harmonie De Adelaar.

Op het WeesperNieuws was vorige week te lezen dat De Adelaar om kwijtschelding heeft gevraagd van de gemeentelijke belastingen omdat zij het geld niet meer kunnen opbrengen. Weespers reageerden daar fel op. Onder meer door te stellen dat de gemeente de vereniging om zeep zou helpen.

Trots op verenigingen
Overmars reageert daarop in het wekelijkse collegebericht in het WeesperNieuws. Hij zegt dat een oordeel op social media snel is geveld. "Weesp is trots op het grote aantal verenigingen en het beleid is absoluut niet gericht op het wegbezuinigen van de verenigingen." Hij vervolgt over de kosten: "Die zijn vrijwel niet gewijzigd."

De wethouder wil nog niet op de zaken vooruitlopen omdat het verzoek tot kwijtschelding nog bij het college van B en W ligt. Maar hij zegt wel dat de gemeente niet de organisatie van een vereniging kan overnemen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant