Afbeelding

Een weekend bomvol activiteiten

Algemeen

WEESP - Er is meer dan genoeg te doen dit weekend in Weesp: een vooruitblik op een Pinksteren vol met kunst, cultuur en koopjes.

Weespers aan de wand
Vrijdagmiddag begint Weespers aan de Wand weer. In de Van Houtenkerk, synagoge, het stadhuis en tal van ateliers kan iedereen weer genieten van het werk van tientallen Weesper kunstenaars. Ook de Theetuin viert een kunstfeestje. Daar staan in de tuin ook allerlei kunstwerken, de tuin is de hele Pinksteren open. 

www.weespersaandewand.nl

www.theetuin.nl

Uitermeer
Op zaterdag wordt het evenement Proef de Kunst gehouden bij Fort Uitermeer aan de 's-Gravelandseweg. Er is kunst te zien, maar er zijn ook ambachtslieden en natuurorganisaties aanwezig. En varen boten op en neer naar de Theetuin voor het vervoer.

www.uiteraarduitermeer.nl

Molendag
Wie overigens in zo'n boot over de Vecht vaart, ziet zaterdag een uitbundig versierde molen De Vriendschap aan de oever staan. De molenaars vieren daar zaterdag Nationale Molendag en dat betekent dat er weer pannenkoeken voor het publiek worden gebakken. Ook staan de molenaars klaar voor rondleidingen in en rond de molen. In de middag komen de Weesper bakkers bijeen om in de jury plaats te nemen van de eerste Weesper broodbakwedstrijd.

www.weesperwieken.nl

Vroege Vogels
Minder cultureel, maar wel heel leuk is de Vroege Vogel Actie van de Weesper middenstand zaterdagochtend. Op Luilak openen de winkels in het centrum om 6.00 uur al de deuren om met fikse kortingen en ontbijtjes de Weespers te verwelkomen. Wie zo vroeg mogelijk langskomt, maakt kans op de grootste kortingen.

www.facebook.com/wdowinkeleninweesp

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant