De aanleg van veld 2 in januari 2016.
De aanleg van veld 2 in januari 2016.

Vechtstede stopt voorlopig met gymlessen op veld 2 FC Weesp

Algemeen

WEESP - Het Vechtstede College stopt voorlopig met de buitengymlessen op een van de kunstgrasvelden van FC Weesp.

In het televisieprogramma Zembla kwamen kunstgrasvelden met rubberkorrels van autobanden in opspraak. Onderzoek van het RIVM naar de gezondheidsrisico's van sporten op deze velden zou onvoldoende zijn geweest en er wordt opgeroepen tot aanvullend onderzoek.

Bij FC Weesp is er bij het veld 2 gebruikgemaakt van korrels van autobandenrubber. Bij de overige drie kunstgrasvelden van de voetbalcub is dat niet het geval.

De school wil niet dat leerlingen nog op veld 2 sporten totdat er meer duidelijkheid is.

FC Weesp
FC Weesp blijft wel gewoon op veld 2 voetballen en trainen. De club meldt dat zij de ontwikkelingen op de voet volgt en verwijst naar een brief van de KNVB. Daarin staat dat "uit eerdere onderzoeken van het RIVM niet gebleken is dat spelen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico's met zich meebrengt. En dat de velden dus gebruikt kunnen worden om op te spelen en trainen. Wel staat de KNVB erop dat er op zeer korte termijn aanvullend onderzoek komt."

'Geen paniek'
Bestuurslid William Recker van FC Weesp laat weten: "Gezondheidsrisico's zijn in Zembla niet aangetoond. Wel moet alles goed onderzocht worden. In de tussentijd blijven we er gewoon op spelen, net als bijna alle andere clubs. We willen geen paniek zaaien. Bovendien ligt dit bewuste veld er sinds vorig jaar. Dus is er hoe dan ook bij ons geen sprake geweest van langdurige blootstelling."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant